Lööf påstår sig ”jobbat i hundra dagar för att Sverige ska få en ny regering”

Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 18 Dec 2018 2018-12-18
E-post 4030

SVERIGE Nej till moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister och sedan nej till socialdemokraten Stefan Löfven i samma ärende. Trots att Centerpartiet röstat nej två gånger hävdar nu Annie Lööf att C ”jobbat i hundra dagar” för att lösa regeringsfrågan.

Under onsdagen väntas riksdagens talman Andreas Norlén lämna nästa besked i processen att finna en ny regering. Det har nu gått tre månader sedan valet, men ännu finns ingen regering i sikte.

Både Centerpartiet och Liberalerna har röstat nej till såväl en moderatledd regering som en socialdemokratisk. Detta hindrar inte Centerpartiet och Annie Lööf från att påstå att de ”jobbat i hundra dagar” för att lösa just regeringsfrågan.

”Idag har vi jobbat i hundra dagar för att Sverige ska få en ny regering”, inleder Lööf i en Facebookstatus. Sedan påstår hon att C fortsatt kommer ”vara aktiva, konstruktiva och ta ansvar”. I samma text menar hon även att det ”vilar ett särskilt stort ansvar på S och M, som båda aspirerar på statsministerposten”.

Vidare betonar hon att varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna ska få något inflytande över inriktningen för nästa regering.

Tidigare har Lööf i regeringsfrågan alltid framhållit att hon vill se en Alliansregering och att moderatledaren Ulf Kristersson är hennes statministerkandidat. Inget av detta nämns i utspelet på Facebook som publicerades på tisdagskvällen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag