Lööf: Vi röstar nej till Löfven

Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 10 Dec 2018 2018-12-10
E-post 1070

SVERIGE På måndagsförmiddagen meddelade Annie Lööf (C) på en pressträff att förhandlingarna med Socialdemokraterna inte har lett fram till något samarbete. Nu kommer hennes parti att rösta nej till Stefan Löfven (S) som statsminister.

Under pressträffen gav Centerledaren beskedet att hennes parti kommer att rösta nej till Löfven som statsminister i den kommande omröstningen i riksdagen. Anledningen är att det efter långdragna förhandlingar fortfarande kvarstår för stora skillnader mellan partierna.

– Inflytandet från Vänsterpartiet är mycket problematiskt för oss, sade Lööf.

– Vänsterpartiets kravlista är uppfylld, men inte vår, sade C-ledaren.

Hon uppmanade Moderaterna och Socialdemokraterna att vara ”mer aktiva” för att lösa regeringsfrågan. Lööf menar att hennes parti har gjort sin del.

– Vi har till och med suttit i skarpa förhandlingar med Socialdemokraterna. Jag tror att det är få som ens kunde tro att jag skulle göra det för ett år sedan eller för ett halvår sedan. Nu har vi prövat detta ända in i kaklet – det gick inte.

Annie Lööf fick frågan från TV4-veteranen Ulf Kristoffersson hur väljarna ska kunna lita på henne när hon tidigare sagt att man inte skulle förhandla med Löfven men sedan ändå gjorde det.

– Jag tror att de kan lita på att jag gör allt jag kan för att Sverige kan få en ny regering, svarade Lööf.

På Twitter meddelar Liberalernas Jan Björklund att han inte gett upp hoppet – trots att L:s stöd inte är tillräckligt för en socialistisk-grön majoritet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag