Lorentz Tovatts comeback till Paolo Roberto: ”Du är verkligen stendum”

Bild: JakhashviliGaga/CC BY-SA 4.0/Jimmie Soini
  • Lördag 29 jul 2023 2023-07-29
E-post

På fredagen visade tidigare riksdagsledamoten Lorentz Tovatt (MP) att han fortfarande behärskar miljöpartistisk retorik. I en debatt mot Paolo Roberto om gravitation och stenar på plattformen X kallade Tovatt träningsprofilen för ”stendum”.

Det hela började med att Paolo Roberto, som var på plats i Napoli i södra Italien, raljerade om mediernas rapportering om värmen i just södra Italien, där det påstods att en dödlig värmebölja pågick med lokala värmerekord.

”Det här blir nog min sista rapport från dödsvärmen i Napoli…. Det är hela 27 grader och jag är på väg att självantända… Kan ni be till heliga Greta!” skrev Roberto, som sedan konstaterade att södra Italien i själva verket haft en ovanligt kall vår.

Robertos inlägg fick ett stort antal svar, av vilka många gick till angrepp och anklagade honom för att förneka att klimatet förändras. Roberto återkom till saken i en följande tweet, där han bland annat skrev att han är medveten om att det långsiktiga trenden är att klimatet blir varmare, då skörden startar en vecka tidigare jämfört med för tio år sedan.

”Vad det beror på, vad vi ska göra åt det är något som SKA debatteras för det är när idéer möts och ställs mot varandra som man kan ta rätt beslut. Konsensus, panik och att tysta meningsmotståndare leder alltid till dåliga beslut” skriver Roberto och tillägger: ”Glöm aldrig bort att de med högst svansföring i klimatdebatten är de som med exakt samma religösa iver stängde ner kärnkraften och sabbade värdens bästa energisystem.”

En som kände sig träffad av den avslutande anmärkningen var tidigare riksdagsledamoten Lorentz Tovatt (MP), numera bland annat skribent på sajten Klimatgranskaren. ”Borde vi även diskutera varför stenar faller till marken? Gravitation är trots allt bara en teori” skriver Tovatt syrligt.

Roberto är inte sämre än att han tackar Tovatt för lektionen i gravitation, med en egen lektion ”i tillgång och efterfrågan av en entreprenör! Stäng inte ner världens bästa energisystem innan du har något att ersätta det med. Du och ditt parti är skyldiga till att svenska folket får elräkningar som knäcker deras ekonomi och att vi har ett lågintensivt inbördeskrig i Sverige! Så kasta inte dieselindränkta och tunga stenar i glashus” skriver Roberto.

Tovatt blir honom inte svaret skyldig. ”Du är verkligen så stendum som man tänker ett (sic) du är” svarar han inlägget.

Läs även: Paolo Robertos fräcka kärnkraftskupp mot Strandhäll: ”Cancel-kulturen funkar inte längre”

Läs även: Paolo Roberto: ”Skål Annika

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag