Lynchstämning efter att tysk politiker uppmanat barn att inte ”provocera” fram sexuella övergrepp

  • Onsdag 3 feb 2016 2016-02-03
E-post 1684

BAD SCHLEMA Det uppstod lynchstämning i den lilla tyska staden Bad Schlema i östra Tyskland under ett möte då asylsökares sexuella ofredanden och trakasserier mot små barn togs upp till debatt. Detta efter att borgmästaren uppmanat barnen att inte ”provocera” asylsökarna till att förgripa sig på dem.

Det var i tisdagskväll förra veckan som ett hundratal personer samlades i kommunhuset i Bad Schlema för att ställa borgmästare Jens Müller mot väggen. Anledningen var den tilltagande otryggheten i den knappt 5 000 invånare stora staden sedan nyanlända asylsökare kommit till stan.

Müller försökte förklara för de församlade att det var ett kommunfullmäktigemöte, inte ett möte som var öppet för allmänheten, skriver lokaltidningen Freie Presse. Men de församlade var måttligt intresserade av att lyssna på vad olika nämnder hade för projekt på gång och allteftersom kvällen fortskred växte missnöjet och flera personer buade åt politikerna.

Plötsligt ställde sig en äldre man upp och förklarade, riktad mot Müller, att han har ett barnbarn, en flicka, som är under tio år och som utsatts för sexuella trakasserier av asylsökarna.

– Hur kommer det att bli i sommar när skolflickorna har mindre kläder på sig? frågade sig mannen.

Borgmästarens svar fick folkmassan att koka av ilska:

– Det är enkelt. Sluta upp med att provocera dem och rör er inte i deras områden.

– I vårt eget land? Kan man inte röra sig fritt i sitt eget land längre? utbrast en man.

– Vad är det här för borgmästare? Han måste avgå! krävde en kvinna.

Delar av uppståndelsen fångades på en film som lagts upp på Youtube, men enligt lokaltidningen blev stämningen ännu mer hätsk senare. Borgmästare Jens Müller hotade med att upplösa mötet och ringa polisen om inte folkmassan lugnade ned sig.

Till lokaltidningen säger Müller att det bor 85 nyanlända asylsökare i staden och att det bortsett från några ”mindre incidenter” inte varit några problem med dem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag