M-flopp i DN/Ipsos

Bild: Nyheter Idag
  • Onsdag 29 nov 2023 2023-11-29
E-post 0

Moderaterna tappar 3 procentenheter i november månads mätning från DN/Ipsos och får endast 16 procent. Samtidigt ligger Sverigedemokraterna kvar på höga 21 procent, 5 procentenheter mer än M.

Det ser ut att gå dåligt för Moderaterna i opinionen. I november månads mätning från DN/Ipsos tappar partiet 3 procentenheter och får därmed endast 16 procent.

Det är 5 procentenheter mindre än Sverigedemokraterna, som ligger kvar på höga 21 procent.

– Det är regeringspartierna som betalar priset för Tidösamarbete. Sverigedemokraterna är hittills oanfrätta. För dem innebär det ännu ingen kostnad att vara med och styra landet, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till Dagens Nyheter.

För de övriga regeringspartierna går det hyggligt i DN/Ipsos novembermätning. Både Kristdemokraterna och Liberalerna ökar med en procentenhet var, vilket för KD:s del innebär att partiet tar sig över riksdagsspärren.

Inom det rödgröna blocket är förändringarna små. Vänsterpartiet tappar 1 procentenhet, medan Socialdemokraterna går fram med lika mycket. Centerpartiet och Miljöpartiet ligger kvar på 5 respektive 4 procent.

DN/Ipsos mätning i november

Mätningen bygger på 1 662 intervjuer med röstberättigade personer under perioden 13-26 november. Mätningen presenteras i heltal, med förra månadens siffra inom parentes.

Vänsterpartiet 8 (9)
Miljöpartiet 5 (5)
Socialdemokraterna 36 (35)
Centerpartiet 4 (4)
Liberalerna 3 (2)
Moderaterna 16 (19)
Kristdemokraterna 4 (3)
Sverigedemokraterna 21 (21)

Läs även: Förtroenderas för Magdalena Andersson – Åkesson ökar rejält

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag