M-topp om Kinberg Batra efter hennes krav på DÖ-lag: ”Inte riktigt klok”

Moderaternas riksdagsledamot Finn Bengtsson. Foto: Lasse Hejdenberg
  • Måndag 26 okt 2015 2015-10-26
E-post 1206

STOCKHOLM Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra har under måndagen fått intern kritik för sitt utspel om att göra decemberöverenskommelsen till lag för att stoppa Sverigedemokraterna från att försöka fälla regeringen.

En av kritikerna är riksdagsledamoten Finn Bengtsson (M) som utöver sitt politiska uppdrag är professor och överläkare.

– Jag är faktiskt helt förfärad. Man kan tro att min partiledare inte är riktigt klok och det vill jag inte tro. Man tar i med alla otillbörliga maktmedel man har, säger han till Dagens Arena.

Bengtsson säger till tidningen att han tycker det är särskilt allvarligt att Kinberg Batra, efter stämman och efter att DÖ skrotats, börjar prata om att lagstifta om DÖ. I synnerhet eftersom det nu inte finns samma möjligheter att ventilera intern kritik mot hennes idéer som det gör inför en partistämma.

Han fortsätter med att kalla DÖ en ”odemokratisk process” och säger att han inte är säker på att den moderata ledaren har mandat från partistyrelsen för sitt utspel.

– Man undrar hur hon tänker egentligen? frågar han sig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag