Madonna gillar inte utvecklingen i Frankrike, tycker det blivit som i Nazityskland

Madonna under en spelning i Göteborg 2009. Foto: Wikipedia
  • Tisdag 3 mar 2015 2015-03-03
E-post 63

FRANKRIKE Trots att hon vare sig bor i Frankrike, eller ens är född där, konstaterar den amerikanska artisten Madonna i en radiointervju att Frankrike har blivit som Tyskland under Hitlers tid.

Antisemitismen i Frankrike är rekordhög och hela landet känns som Nazityskland. Så är det i alla fall om man får tro den amerikanska popstjärnan Madonna.

I en radiointervju med franska Radio 1 berättade Madonna om sitt nya album Rebel Heart. I en av sångerna, Ghost Town, sjunger hon om en postapokalyptisk värld.

– Jag tror att det är dit vi är på väg om vi fortsätter att uppföra oss som vi gör, behandla varandra som vi gör, om vi behåller den här nivån av intolerans och diskriminerande fördomar, förklarade hon för lyssnarna.

Den populära sångerskan, som föddes i USA 13 år efter Hitlers död, menar att inte bara Frankrike, utan även hela Europa, blivit intolerant.

– Vi lever i en galen tid. Det känns som Nazityskland, fortsatte hon om Frankrike.

Madonna är Charlie

Kort efter attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris skrev Madonna på sitt Instagramkonto att intolerans föder intolerans.

– Vi kan bara bekämpa mörker med ljus! Vi är alla Charlie! skanderade hon i sociala medier.

Kanske är det då inte konservativa, identitära eller nationella element i Europa hon menar är som nazisterna, utan en helt annan rörelse.

Å andra sidan kan det även handla om ett vanligt marknadsföringsknep. Efter Parismassakern och inläggen på Instagram fick popstjärnan ta emot kritik från många håll. Folk menade att Madonna använde terrorattentatet för att nå ut till fler människor med sin musik, då hon inte bara använt hashtaggar knutna till dådet utan även till sitt eget album.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag