Magnus Hansson: Miljöpartiet är Sveriges skadligaste parti

Foto: Privat
  • Måndag 16 jul 2018 2018-07-16
E-post 2420

Ett parti som vill styra vilken människa som ska anställas, som vill styra hur familjer lever sina liv, vill ge religioner och kulturer särrättigheter. Det är Sveriges skadligaste parti. Det partiet är Miljöpartiet, skriver Magnus Hansson.

Att vara liberal betyder att man anser att människors rätt och möjlighet att själva välja sina liv är det viktigaste. Staten får aldrig begränsa individens personliga frihet, såvida inte en individ inskränker för en annan. Motsatsen till liberal är kollektivistisk, vilket är när man anser att folket ska underordna sina liv till ett kollektiv. Motsatsen till liberal är således socialism, fascism och nazism.

En kollektivistisk ideologi bygger på att det finns en överordnad fråga som är viktigare än individerna, och kräver att folket underordnar sig denna. Det kan vara klasskampen, könskampen, miljön, rasen eller religionen. I en kollektiv ideologi får det överordnade målet aldrig ifrågasättas, eftersom det är grundäggande för att ideologin kan existera. En kollektivistisk ideologi har alltid ett mål, även om det är väldigt avlägset, som måste uppnås, och till dess att målet är nått ska kampen fortsätta.

Många människor är bekväma under en kollektiv ideologi. Till och med lockas av den. Den erbjuder ett färdigt tankepaket att acceptera, ofta väldigt gammalt, och ett klart definierat mål att jobba mot. Det liknar således en religion, vilket är den mest extrema kollektivismen. Accepterar man detta, accepterar man också att staten styr över folket, eftersom man tror att det är för allas bästa, även om inte alla håller med.

Liberaler anser att staten aldrig ska bestämma över folket. En liberal anser att staten skapas av folket för att utföra folkets vilja. Staten kan aldrig ha en annan vilja än folket, eller andra mål än folket har.

En stat begränsas av nationens gränser – en nationalstat. Statens ansvar är nationens folk och dess vilja. Staten upprätthåller relationer med andra stater, men har inget ansvar för dess folk eller nation. En stat har både rätt och skyldighet att försvara folkets intressen mot andra stater.

De flesta liberaler anser att det är rätt att staten beskattar folket för att finansiera en gemensam välfärd. Denna välfärd inbegriper försvar, pension, sjukvård, polis- och rättsväsende, ofta även utbildning och skydd vid utebliven inkomst. Staten har alltså rätt att beskatta folket för att finansiera detta, men inget mer. Staten kan aldrig beskatta folket för något folket inte vill ha. För individerna gäller att rättigheter alltid medför skyldigheter.

Det finns dock politiska partier vill styra hur folk bor och vad folk äter, dricker och konsumerar. Hur folk utbildar sig och jobbar, och vilka individer företag får anställa. Vad folk gör med sina kroppar, och med vem. Det finns partier som vill styra hur och var folk reser. Vilka fordon som får användas och vad dom ska drivas ned. Partier som vill styra hur familjer planerar sina liv och tar hand om sina barn. Det finns partier som vill tilldela religioner och kulturer rättigheter. Men det farligaste av allt är när partier vill påverka hur folk tänker och talar, och vad som är tillåtet att säga.

Det är av den anledningen Miljöpartiet är Sveriges mest skadliga parti. I deras värld ska staten styra allt enligt ovan, och beskatta folket för att kunna göra det. Miljöpartiet är inte ett parti som andra.

 

Om debattören

Magnus Hansson är en extremt liberal debattör som även driver Facebookgruppen Granskning SVT och SR

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag