Malmölärare styrde knarkliga

Mannen till vänster hämtar 43 kilo kokain i två blåa sportväskor i Staffanstorp. Bild: Polisen
  • Söndag 12 mar 2023 2023-03-12
E-post

En man som på dagtid arbetade som lärare på Lindängeskolan i Malmö ägnade fritiden åt att styra över en kriminellt nätverk som smugglat kokain för hundratals miljoner kronor till Sverige, skriver Sydsvenskan i ett reportage.

Mannen är i 30-årsåldern och levde på ytan ett ordnat liv med bostadsrätt, sambo och barn. Men i början av 2020 grips han som misstänkt för grovt narkotika- och vapenbrott.

I april 2021 döms han till åtta års fängelse för att ha smugglat 43 kilo kokain till Sverige. Kokainet är värt omkring 300 miljoner kronor på gatan.

– Den här personen hade väldigt goda relationer med våra elever och kollegor. Han var väldigt omtyckt och blev saknad, säger Lindängeskolans rektor Charlotte Rosdahl Larsson till Sydsvenskan.

Medan mannen arbetade som lärare på Lindängeskolan fick skolan besök av dåvarande skolminister Anna Ekström, som bland annat talade om vikten av förebyggande arbete mot kriminalitet.

Läs även: Våldsam natt i Malmö: Bombdåd, skottlossning och mordförsök

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag