Man anhållen för mordförsök efter att polis beskjutits i sitt hem i Västerås

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 29 okt 2017 2017-10-29
E-post

VÄSTERÅS En man har anhållits misstänkt för mordförsök sedan en polis beskjutis i sitt hem i Västerås natten till igår. Det skriver polisen på sin hemsida.

Anhållandet gjordes under lördagskvällen sedan mannen, som är i 20-årsåldern, hämtats in för förhör.

– Han hämtades till förhör, det var tvångsmedel, och efter utredningsinsatser blev han anhållen efter beslut från kammaråklagare Anne Sjöblom, berättar polisens presstalesman Anders Hedström för Nyheter Idag.

Den anhållne mannen är skäligen misstänkt för mordförsök.

Polisen har även gjort vissa beslag i samband med gripandet, men vill inte gå in på vad som beslagtagits. Man vill heller inte avslöja om den anhållne mannen är känd av polisen sedan tidigare eller inte.

– Det vill vi inte heller gå in på, utan nu fortsätter vi med det här intensiva utredningsarbetet. Saker vi säger kan förstöra förundersökningen, säger Hedström.

Ytterligare en person, en kvinna, hämtades under lördagen in för förhör. Hon släpptes senare på fri fot.

– Misstankarna mot henne kvarstår inte, berättar Anders Hedström.

Inga fler personer är frihetsberövade med anledning av mordförsöket och Hedström vill inte avslöja om några fler tillslag planeras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag