Man anhållen misstänkt för grov misshandel mot tvåårig pojke i Östersund

Buss vid busstorget i Östersund. Foto: Jens Erik Widén
  • Fredag 13 Nov 2015 2015-11-13
E-post 39

ÖSTERSUND En man anhölls under eftermiddagen idag misstänkt för att ha misshandlat en tvåårig pojke vid busstorget i centrala Östersund igår kväll. Polisen är mycket förtegen om detaljer i ärendet. – Jag har fått lite förhållningsorder här, säger polisens vakthavande befäl till Nyheter Idag.

Det var vid sextiden igår kväll som en tvåårig pojke blev slagen till marken och sparkad på medan han stod och väntade på bussen tillsammans med sin mamma och syskon. Polisen rubricerade till en början ärendet som mordförsök, men när en man under eftermiddagen idag anhölls för det grova brottet hade åklagaren rubricerat om det till grov misshandel.

– Vi har en som sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, säger polisens vakthavande befäl Mikael Abrahamsson till Nyheter Idag. Han vill däremot inte ge några detaljer om den misstänkte:

– Det är en man, så mycket mer säger jag inte, jag har fått lite förhållningsorder här.

Efter att polisen gått ut med ett signalement på den misstänkte förövaren kunde en man bosatt i Östersund under förmiddagen idag hämtas in för förhör.

– Han hämtades till förhör, det är inte detsamma som ett gripande, det gjorde man vid 10:35, säger Abrahamsson.

Efter förhör beslutade åklagaren om att anhålla mannen klockan 13:55.

I media har det spekulerats i att mannen haft ett främlingsfientligt eller rasistiskt motiv då pojken har afrikansk invandrarbakgrund. Men vad motivet till misshandeln var är ingenting som polisen lyckats klarlägga ännu.

– Nej, det har inte framgått, säger Abrahamsson.

Den nu anhållne mannen och den tvåårige pojken kände inte varandra sedan tidigare. Enligt polisen är den misstänkte mannen inte känd av polisen sedan tidigare.

– Nej, det är han inte, säger polisens vakthavande befäl Mikael Abrahamsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag