Man åtalas för våldtäkt på tåg – tyckte att kvinnan visade för mycket hud

Foto: Wikimedia Commons
  • Fredag 25 jun 2021 2021-06-25
E-post

STOCKHOLM En 52-årig man har åtalats för att ha våldtagit en kvinna på ett tåg, rapporterar Expressen. Mannen nekar till brott och påstår att han bara agerade i enlighet med sin religion.

Expressen skriver att kvinnan reste ensam och kände inte den 52-årige mannen som kom och satte sig bredvid henne på tåget mot Stockholm.

Hon uppger att han då trängde in henne i hörnet och började kyssa henne samt knäppte upp hennes byxor och förde in fingrar i hennes underliv.

Övergreppet avbröts när en annan resenär ingrep och sade åt mannen att gå därifrån. Vittnet informerade sedan tågpersonalen om vad som hade hänt, och 52-åringen kunde senare gripas av polisen när tåget stannade i Stockholm.

Mannen har nu åtalats för våldtäkten, men han förnekar brott.

”52-åringen nekar konsekvent till att ha utsatt kvinnan för en våldtäkt och säger att han bara rättade till hennes kläder eftersom det är emot hans religion att kvinnor visar hud”, skriver Expressen.

Mannen påstår vidare att han fick kvinnans nummer, men att de inte har pratat sedan dess.

Läs även: Misshandlade sambon och utpressade svärföräldrarna på miljonbelopp

Läs även: Åtalet: Hemtjänstpersonal våldtog 90-årig kvinna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag