Man död efter knivhuggning i Oxelösund

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 14 mar 2018 2018-03-14
E-post 94

OXELÖSUND En man har påträffats död med flera knivhugg i bröstet i en trappuppgång i centrala Oxelösund.

Larmet till polisen kom klockan 09.16 på onsdagen om att en kvinna skurits med kniv i Oxelösund. När polisen kommer till platsen hittar man även en död man.

– Polisen får ett larm om en knivskuren kvinna. Det som händer också är att polisen i samma trappuppgång anträffar en man som är avliden, med flertalet knivhugg i bröstet, säger Markus Kron, stationsbefäl vid Nyköpingspolisen, till Aftonbladet.

Kvinnan är svårt skadad och har förts till akuten. Polisen söker nu efter gärningsmannen och än så länge är ingen misstänkt eller gripen.

– De jobbar efter tesen att det finns ytterligare gärningsmän – eller om gärningsmannen är någon av de som är skadade. Båda teserna används, vi jobbar brett, säger Markus Kron till Aftonbladet.

”Polisen arbetar intensivt med att försöka ta reda på vad det är som har hänt. Polisen har stora resurser på plats i form av ingripandepoliser, utredare och kriminaltekniker. Dessa arbetar nu med hålla förhör med personer som kan ha uppgifter att lämna. Polisen arbetar också med att säkra spår för att få en bättre bild av vad som kan ha hänt”, skriver polisen på sin hemsida.

Strax efter klockan 12 meddelade polisen att man har inlett en förundersökning om mord och en förundersökning om försök till mord.

Texten kan uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag