Man förd till sjukhus efter skottlossning i Kristianstad – ”har lokala kopplingar”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 22 jun 2018 2018-06-22
E-post 142

KRISTIANSTAD Polisen skriver på sin sajt att en man har skadats i en skottlossning i Kristianstad och förts till sjukhus.

Polisen fick larmet klockan 05.43 om en skottlossning på Albogatan i Kristianstad. En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus i en privatpersons bil och har skador som är allvarliga men ej livshotande.

Den misstänkta brottsplatsen är nu avspärrad och man kommer att göra en teknisk undersökning samt söka av med vapenhund. En polispatrull har ”för trygghetsskapande åtgärder” skickats till sjukhuset där den skadade mannen vårdas.

Polisen skriver att iakttagelser gjorda av personer som rört sig på Albogatan med omnejd vid den aktuella tidpunkten kan lämnas via telefonnumret 114 14. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök, och uppger att skjutningen ”har lokala kopplingar”.

– Det är för att utesluta att man ska tro att det har någon koppling till skjutning i Malmö, utan det här är lokala kopplingar helt enkelt, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

I nuläget har polisen ingen misstänkt eller gripen.

Läs även: Uppgifter: Grovt kriminell dödad i ny skottlossning i Malmö

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag