Man fördes bort och misshandlades i källare – nu åtalas tre kriminella med invandrarbakgrund

Foto: Flickr
  • Tisdag 5 feb 2019 2019-02-05
E-post 1392

UPPSALA Tre 19-åriga män med invandrarbakgrund åtalas nu i Uppsala tingsrätt för att ha hållit en man fången i en källare och misshandlat honom i syfte att pressa honom på pengar.

Det var i september förra året som de tre männen enligt åtalet förde bort en man under knivhot och höll honom fången i ett källarutrymme. Syftet, enligt åklagaren, var att skada honom samt att utöva utpressning mot honom.

Gärningsmännen ville att den bortrövade mannen skulle ge dem 40 000 kronor. Två av de åtalade ska ha sparkat och slagit honom på ben och överkropp, samt huggit honom med kniv i armen två gånger. De ska också ha hotat att skära halsen av honom.

Gärningsmännen ringde även upp en annan man och försökte få honom att betala de 40 000 kronorna. De sade att de skulle mörda mannen som de höll fången om de inte fick pengarna. De sade också att de visste var den andra mannen bodde och att de skulle komma och ”plocka honom och hans syster”.

Männen har invandrarbakgrund och en av dem blev svensk medborgare 2010. Därefter har han dömts för flera brott. Bland annat en misshandel 2014.  Något som ledde till 20 timmars ungdomstjänst – en halv arbetsvecka.

De tre männen åtalas nu för människorov och försök till utpressning. Av åtalet framgår det inte om de förnekar eller erkänner brotten.

Läs även: Afghan häktad för våldtäkt – kom till Sverige i december

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag