Man gripen efter att ha poserat med knä på 2-årigt barns nacke: ”BLM now MF”

Bilden är bearbetad Foto: Snapchat/Brett Weinstein/CC BY-SA 2.0
Bilden är bearbetad Foto: Snapchat/Brett Weinstein/CC BY-SA 2.0
  • Fredag 24 jul 2020 2020-07-24
E-post 1948

USA Ytterligare en skandal skakar Black Lives Matter-rörelsen. Den kriminellt belastade Ohiobon Isaiah Jackson greps av polis efter att en bild på Jackson med ett knä på nacken på ett 2-årigt barns nacke och med texten ”BLM now MF (motherfuckers)” börjat cirkulera i sociala medier, uppger Daily Mail.

Isaiah Jackson greps av polis i Clark County i centrala Ohio på tisdagen.

Då hade en bild där en svart man i bar överkropp, enligt polisens uppgifter Isaiah Jackson, poserar med knät i nacken på ett 2-årigt barn cirkulerat i sociala medier. I bilden hade Jackson även skrivit ”BLM now MF ”, på svenska ungefär ”Svarta liv betyder något nu, era jävlar” – en referens till den uppmärksammade Black Lives Matter-rörelsen som fått stöd av både politiker, kändisar och företag, bland annat HM.

Läs mer: Här är företagen som stöder Black Lives Matter

Jackson häktades med hänvisning till att han brutit mot reglerna för villkorlig frigivning, uppger Daily Mail. Polisens utredare förbereder ett underlag åt åklagare att väcka åtal mot Jackson, och man undersöker omfattningen av vilka anklagelser som ska inkluderas uppger 247 Dayton Now.

På bilden trycks det lilla barnet, som tycks vara klädd i enbart underkläder eller blöja, ner i golvet med händerna på ryggen av en oidentifierad person med mörk hudfärg. Samtidigt står Isaiah Jackson med ena knät i nacken på 2-åringen – en imitation av det knä i nacken som polisen Derek Chauvin satte på George Floyd som senare dog, vilket ledde till att BLM-protesterna inleddes.

2-åringen fördes till sjukhus för tillsyn. Enligt lokal polis ska barnet inte ha några skador.

Läs även: Arg Blatte: Black lives matter är en vänsterradikal hatgrupp

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag