Man gripen efter gisslandramat i Köln – terrorkopplingar utreds

Foto: Twitter
  • Tisdag 16 okt 2018 2018-10-16
E-post 81

TYSKLAND Ett gisslandrama utspelade sig på den tyska staden Kölns centralstation på måndagen. Enligt Deutsche Welle utesluter inte polisen att gärningsmannen hade terrormotiv.

I två timmar hölls en kvinna gisslan av en man i ett apotek på centralstationen i Köln. Till sist stormade polisen apoteket och sköt gärningsmannen ett flertal gånger. Han fördes till sjukhus med livshotande skador.

Dramat ska ha börjat med att mannen kastade en molotovcocktail in i en restaurang. En 14-åring skadades och ett vittne ska ha sett en kvinna fly från restaurangen med brinnande ben.

Gärningsmannen begav sig då till ett apotek där han tog en gisslan. När polisen stormade butiken ska mannen ha försökt tända eld på kvinnan.

Polisens presstalesman Klaus-Stephan Becker säger enligt Deutsche Welle att man har hittat ett dokument i apoteket som är skrivet av en 55-årig syrisk asylsökande, som ”sannolikt” tillhör den gärningsman som nu befinner sig på sjukhus.

Mannen krävde frigivningen av en tunisisk kvinna och sade sig vara medlem i terrorgruppen Islamiska staten. Han hade även tagit med sig gasflaskor.

Enligt myndigheterna har mannen ett kriminellt förflutet som involverar stölder och narkotikabrott.

Läs även: Tysk far värjde dotter från tafsande migrant – utreds för misshandel

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag