Män i kostym får en egen Facebookgrupp

Bild: Faksimil Facebook
  • Lördag 5 jul 2014 2014-07-05
E-post 0

Efter debattartikeln om sexiga män i kostym, som nyligen publicerades på Nyheter Idag, har det nu startats en Facebookgrupp som hyllar just män i kostym. – Jag blir hellre flörtad av en sådan än en kille i trasiga jeans, skriver Anita Månsson som startat gruppen.

Vita män i kostym har länge varit lovligt villebråd för feminister, antirasister och andra som, av grumliga och inte alltid lättförståeliga skäl, förknippar vithet och snygga kläder med antifeminism och rasism. Men nu har en grupp Facebookanvändare tröttnat och startat den nya gruppen Vita män i kostym i protest mot mobbningen och till försvar för de män som fötts med vit hud och som tycker om att klä sig propert.

– Män i kostym är bland det sexigaste som finns och i denna grupp diskuterar vi sådana män. Gruppen startades efter att jag läst följande artikel, skriver gruppens administratör Anita Månsson när Nyheter Idag får tag i henne på Facebookchatten. Hon hänvisar till just den artikel som publicerats på Nyheter Idag.

Men behövs det verkligen en grupp för män i kostym?

Absolut, tycker Anita Månsson och säger på sin Facebookchatt att hon tycker att de vita män, som i vissas ögon ska ses ner på, istället borde hyllas.

– Vi får hela tiden höra hur uselt det är med vita män, speciellt de med kostym. Jag vill skapa en motpol till detta och istället hylla dessa män som faktiskt är otroligt sexiga, skriver Anita Månsson.

Själv föredrar hon svart kostym med två knappar och en snygg matchande slips och ingen näsduk i bröstfickan, förklarar hon.

– Jag tycker kostym ser mer respektfullt ut och jag blir hellre flörtad av en sådan än en kille i trasiga jeans, skriver Anita Månsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag