Man i Nacka drog vapen och sköt när han skulle kontrolleras av polis

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 6 sep 2017 2017-09-06
E-post 718

NACKA En man slet fram ett vapen och avfyrade ett eller flera skott under eftermiddagen idag i Nacka öster om Stockholm i samband med en poliskontroll. Mannen jagas nu av ett stort polisuppbåd.

När Nyheter Idag pratar med polisens presstalesman Lars Byström berättar han att man ännu letar efter gärningsmannen.

– Det går inget bra eftersom det inte är någon gripen, säger han.

Han berättar att polisen höll på att kontrollera personer i Fisksätra när händelsen inträffade omkring tjugo i två. Det rörde sig alltså inte om en fordonskontroll.

– Man höll på med en kontroll, sedan är det ytterligare en person som går förbi som man beslutar sig för att kontrollera, berättar Byström och fortsätter:

– Den personen tar då fram ett vapen och avfyrar ett eller flera skott i luften och sedan sticker han.

Vapnet riktades inte mot polisen och ingen skadades fysiskt vid händelsen. Mannen ska ha sprungit från platsen, det är oklart vart han tog vägen sedan.

– Han försvann till fots, säger Byström.

Polisen vill inte gå ut med något signalement på den jagade mannen mer än att han är en man.

– Vi har naturligtvis ett signalement på vederbörande men vi tycker det är bättre om folk hör av sig med iakttagelser om det är någon som uppträtt lite konstigt, säger Lars Byström.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. En förundersökning gällande grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan har inletts.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag