Man i permobil rånad och misshandlad på tåg

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 27 maj 2019 2019-05-27
E-post 1027

RONNEBY En man i permobil blev misshandlad och rånad av ett ungdomsgäng på tåget mellan Göteborg och Ronneby. Överfallet skedde på lördagseftermiddagen och mannen blev bestulen på Id-kort, kontokort och sin tågbiljett.

En 58-årig man i permobil på väg med tåg från Göteborg till Ronneby blev på lördagseftermiddagen  misshandlad och rånad av ett ungdomsgäng, rapporterar SVT.

Överfallet skedde omkring 16.40 mellan stationerna Karlshamn och Bräkne-Hoby, och mannen blev slagen i bröstet och bestulen på id-kort, kontokort och tågbiljett.

Läs även: Åtta män släpptes efter misshandel av förståndshandikappad – blev misshandlad igen

– Händelsen är rubricerad som misshandel och försök till rån. Men för att få klarhet i det här ska vi begära den kameraövervakning som brukar finnas i tågvagnar, säger Peter Andersson, inre befäl på polisen i Karlskrona, till SVT.

Anledningen till att brottet bara rubriceras som försök till rån är att de stulna sakerna saknar ekonomiskt värde, enligt Kvällsposten.

Läs även: Rånade funktionshindrad man – sedan sparkade de omkull hans rollator

En medresenär ska ha ingripit för att avstyra misshandeln, men gick enligt brottsoffret av i Bräkne-Hoby. Polisen vill komma i kontakt med personen.

Både polis och ambulans tillkallades till platsen, men mannen ville först inte följa med till sjukhus. Senare på lördagen kontaktade mannen emellertid sjukvården och klagade på smärtor i bröstet.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag