Man kidnappades och rånades – nu letar polisen efter Yagub Salah Mohamed

Foto: Polisen
  • Onsdag 11 sep 2019 2019-09-11
E-post 673

Polisen efterlyser Yagub Salah Mohamed, född 1998, efter ett människorov i Stockholmsförorten Hammarbyhöjden natten till lördagen den 10 augusti i år. Mohamed är tidigare dömd för grov misshandel.

En man blev då intvingad i en bil och tvingades att ta ut en större summa i en bankomat i södra Stockholmsområdet.

Mannen fördes sedan till Eskilstuna där de misstänkta gärningsmännen försökte pressa honom på mer pengar. Mannen frihetsberövades i nästan nio timmar, då han utsattes för våld och hot.

Ett vittne fattade misstankar mot bilen där personerna befann sig och kontaktade polis som kom till platsen.

Bilens förare greps på plats medan tre misstänkta gärningsmän flydde till fots. Polisen har senare gripit två av dem som sitter häktade. Nu eftersöks Yagub Salah Mohamed, som är häktad i sin frånvaro.

Polisen vänder sig nu till allmänheten om hjälp med tips om var den eftersökte befinner sig. Yagub Salah Mohamed är hemmahörande i Umeå och hans sista kända position var i Eskilstuna, men han kan befinna sig på annan ort.

2015 dömdes Mohamed vid Umeå tingsrätt för grov misshandel. Påföljden blev 110 timmars ungdomstjänst.

Den som har upplysningar uppmanas tipsa polisen på 11414 eller via tipsformuläret på polisen.se.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag