Man klippte av sin penis efter att ha rökt cannabis

Genrebild. Foto: Jeff W (Unsplash)
  • Måndag 31 jan 2022 2022-01-31
E-post

THAILAND En man kapade av sin penis efter att ha rökt cannabis och hamnat i ett psykotiskt tillstånd. Det rapporterar Metro med hänvisning till en medicinsk fallstudie.

Mannen, en 23-årig thailändare, hade använt cannabis i två år och sedan lagt av. Tre månader senare rökte han två gram cannabis på nytt, vilket ledde till oförutsedda konsekvenser.

Efter två timmar ska mannen ha fått stånd och känt stark smärta i sin penis. Han tyckte också att ollonet såg konstigt ut.

I tron att det skulle lindra smärtan tog mannen en sax och började klippa av huden på penisen. Till slut hade han klippt av så mycket att det bara återstod en två centimeter lång stump.

Mannen tog sig till ett sjukhus där läkare slog fast att penisen var i så dåligt skick att den var bortom räddning.

Mannen ansågs ha hamnat i ett psykotiskt tillstånd på grund av cannabisrökningen, och därför agerat som han gjorde. Han ska inte ha använt någon annan drog vid tillfället.

Forskare skriver i Journal of Medical Case Reports att det handlar om ett sällsynt fall, men att cannabis kan utlösa psykoser där användaren tappar omdömet och skadar sig själv.

Läs även: Inbrottstjuvar stal penisstatyer: ”Hoppas de får någon nytta av dem”

Läs även: Cannabis på god väg att legaliseras i Tyskland

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag