Man knivskars i magen vid rånförsök i Gamla Stan – Polisen: ”Det är aldrig bra att få en kniv i magen”

Foto: Alessio Michelini
  • Söndag 1 Nov 2015 2015-11-01
E-post 255

STOCKHOLM En man knivskars i magen vid ett rånförsök i Gamla Stan i Stockholm natten till idag. Polisen har gripit tre personer som nu är misstänkta för mordförsök.
– Det är aldrig bra att få en kniv i magen, säger polisen till Nyheter Idag.

Rånförsöket inträffade strax före klockan tre på natten mellan helikopterplattan, mot Riddarholmen, och ingången till tunnelbanestationen i Gamla Stan. En man i 20-årsåldern, som i sällskap av sina vänner var på väg till stationen, attackerades av ett gäng som försökte råna honom på hans värdesaker.

Mannen och hans vänner gjorde motstånd och det blev bråk mellan de båda grupperna som slutade med att 20-åringen knivskars i magen.

– Det är flera personer som har slagits, säger polisens presstalesman Albin Näverberg till Nyheter Idag och fortsätter:

– Vi får så småningom veta att det är en person som är knivskadad i buken, det är endast en person skadad och det ska ha börjat som ett försök till rån.

Polisen inledde under natten en polisutredning och tre personer kunde gripas. De tre är nu misstänkta för mordförsök. Näverberg är förtegen om de tre gripna och vill inte säga något om deras åldrar, kön, härkomst eller om de är kända av polisen sedan tidigare.

– Nej, nej, nej, svarar han, jag kommenterar inte det.

Under polisinsatsen spärrades delar av området vid tunnelbanan av för att säkra spår och den knivskurne mannens kläder har tagits i beslag.

– Det är i förhoppning om att det ska finnas DNA från motparten, förklarar Näverberg.

Polisen har inga ytterligare uppgifter om tillståndet för den knivskurne 20-åringen, men säger att han åtminstone är vid liv.

– Det är aldrig bra att få en kniv i magen, inte ens på kolonien, säger Albin Näverberg syftandes på Cornelis Vreeswijks ”Brev från kolonien”.

– Det är mordförsök, enbart den omständighet att man sticker en kniv i magen på någon är tillräckligt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag