Man med iransk invandrarbakgrund häktad för mordförsök på syster – uppgifter om hedersbrott

Foto: Pixabay
  • Tisdag 5 mar 2019 2019-03-05
E-post 201

MALMÖ Mannen högg flera gånger sin syster som skadades allvarligt men överlevde uppger åklagare. Nu har mannen, född i Sverige av iranska föräldrar, häktats vid Malmö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Enligt SVT kan brottet vara hedersrelaterat.

Det var på fredagskvällen som en ung kvinna knivskadades allvarligt i ett mordförsök på Gamla Väster i Malmö. När polisen kom till plats ska den misstänkte gärningsmannen, kvinnans bror, fortfarande haft kniv i hand och gått till attack mot poliserna. Han är därför även misstänkt för mordförsök på poliserna.

Nyheter Idag har inga bekräftade uppgifter om åldern på brottsoffret.

Enligt SVT kan skälet till mordförsöket vara hederskultur. Mannen är född i Sverige men är andragenerationens invandrare från Iran, hans mor blev svensk medborgare 1998 och hans far blev svensk medborgare 1994.

Brottsoffret, systern, är allvarligt skadad. Mannens advokat framhåller att hans klient inte mår bra.

– Min klient har själv blivit skadad. Han mår inte bra ur flera perspektiv. För närvarande förnekar han brott, säger mannens advokat Carl Hofvendahl till SVT.

Mannen är tidigare ostraffad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag