Man skjuten i ansiktet – Polisen utreder mordförsök

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 26 feb 2017 2017-02-26
E-post 10

STOCKHOLM En man fördes av väktare i Rissne centrum till sjukhus efter att ha blivit skjuten i ansiktet, rapporterar Aftonbladet. Polisen bekräftar att han opereras på sjukhus för sina skador, men vill inte ge någon uppgift om skadeläget. Det är oklart om polisen hittat någon brottsplats. – Det vill jag inte kommentera, säger vakthavande befäl Nicklas Mattsson till Nyheter Idag.

Klockan 22.03 larmas polis till Rissne centrum efter att flera personer larmat om en skottskadad man. Den skadade mannen körs till sjukhus med en skottskada i ansiktet, rapporterar Aftonbladet. Ett polispådrag med hundpatrull skickas till Rissne för att hitta en brottsplats, men klockan 23.40 uppdaterar polisen sin hemsida och konstaterar att polisen fortsatt inte säkerställt var brottsplatsen är och att de fortsätter sökandet.

Vid 01.30 natten mot söndag talar Nyheter Idag med Stockholmspolisens vakthavande befäl Nicklas Mattson för att fråga om de hittat en brottsplats.

– Det vill jag inte kommentera, säger han.

Och samma svar får vi i princip vad vi än frågar Mattsson. Däremot berättar han att den skjutne mannen opereras för sina skador, men vill inte berätta på vilket sjukhus han befinner sig. På polisens hemsida står att ”skadeläget är allvarligt” och att de har konstaterat en skottskada.

När Nyheter Idag anländer till platsen hittar vi fyra polisbilar parkerade intill en kyrka i närheten av Rissne Centrum. I området kör polisbussar och kontrollerar förare på mopeder. När Nyheter Idag passerar den intilliggande Stockholmsförorten Rinkeby kan vi konstatera att flera polisbussar är närvarande, parkerade på olika platser i och i närheten av Rinkeby centrum.

Enligt uppgifter till Aftonbladet fördes den skjutne mannen till sjukhus av väktare som befann sig i Rissne centrum. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag