Man skjuten i Fittja – Svävar mellan liv och död

På marken ligger rester efter att sjukvårdspersonal kämpat med att hålla mannen vid liv. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 13 feb 2016 2016-02-13
E-post

STOCKHOLM Under lördagseftermiddagen har en skottlossning ägt rum mellan två bilar på Krögarvägen i den södra Stockholmsförorten Fittja. En man misstänks ha blivit träffad och transporterats med ambulanshelikopter till sjukhus. – Det är livshotande skador enligt patrullen som är på sjukhuset, säger Stockholmspolisens kommunikatör Towe Hägg till Nyheter Idag.

Strax innan klockan 17 ska en man blivit beskjuten i en bil på Krögarvägen i den södra Stockholmsförorten Fittja. Den eller de som sköt färdades i en annan bil och lämnade platsen i hög fart, berättar Stockholmspolisen på sin hemsida. Den skadade personen ska sedan ha transporterats till en bensinstation en dryg kilometer bort i centrala Fittja.

Vid bensinstationen ska sedan de första insatserna med sjukvårdspersonal ägt rum. Den skadade mannen har sedan transporterats med ambulanshelikopter till sjukhus. När Nyheter Idag anländer till platsen är ett område avspärrat vid bensinstationen och två poliser övervakar området. På marken ligger nerblodade trasor och en använd spruta, bland mycket annat.

– Det är livshotande skador enligt patrullen som är på sjukhuset, säger Towe Hägg, kommunikatör vid Stockholmspolisen, till Nyheter Idag.

I nuläget kan inte polisen ge något svar på frågan om vad bakgrunden till händelsen kan vara, utan det är något utredningen ska ta reda på, säger Hägg. Även vid Krögarvägen i Fittja hade polisen spärrat av ett område och platsen söktes av med hundpatrull. Enligt Hägg har polisen påträffat fynd som tagits i beslag, men hon vill inte precisera vad som påträffats.

– Vi har tagit saker i beslag i utredningen och vi har varit vid Krögarvägen, säger hon i telefonen.

Tidigare under dagen har polisen även rapporterat om ett större bråk i Fittja i samband med en tillståndsgiven demonstration. Om händelserna är relaterade med varandra kan inte polisen svara på, men det är något de undersöker.

En förundersökning angående försök till mord är inledd. Beskedet vid 20-tiden var att mannens tillstånd fortfarande är livshotande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag