Man ihjälskjuten i Tensta

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 18 aug 2017 2017-08-18
E-post 9

STOCKHOLM En person har under kvällen blivit ihjälskjuten i Stockholmsförorten Tensta. Enligt medieuppgifter var det en man som sköts i huvudet.

– 20:38 fick vi samtal från en inringare som hört smällar och vi fick också uppgift om att en person skulle vara skottskadad vid Risingeplan i Tensta, säger Stockholmspolisens presstalesman Åsa Wallentin till Nyheter Idag.

Aftonbladet skriver att det enligt uppgift är en man som skjutits och att han är skjuten i huvudet. Senare under kvällen meddelar polisen att den skjutne avlidit av sina skador och att anhöriga underrättats. Personen skjutsades till sjukhus av polisen, inte ambulans, i ”akut livräddande syfte” heter det.

Ingen har ännu gripits för skjutningen som rubriceras som försök till mord. Tre personer har emellertid hämtats in för förhör och polisen knackar dörr i området. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

– Vi är på plats och kommer hålla förhör med dem som kan ha sett något, säger Åsa Wallentin.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag