Man sköt mot SD-politiker: ”En fyllegrej”

Sara-Lena Bjälkö (SD). Foto: Riksdagen
  • Måndag 10 Dec 2018 2018-12-10
E-post 286

TÖREBODA Det var i augusti som dåvarande riksdagsledamoten Sara-Lena Bjälkö (SD) blev beskjuten när hon färdades i en buss tillsammans med två andra personer. Nu åtalas en man i 30-årsåldern för olaga hot och vapenbrott.

Läs mer: SD-politikern Sara-Lena Bjälkö beskjuten när hon åkte buss

Det var den 26 augusti som SD-politikern Sara-Lena Bjälkö och två andra åkte buss på väg till en dragracingtävling. Då körde en bil om bussen samtidigt som en person på passagerarsidan sträckte ut en pistol och avlossade flera skott.

Nu åtalas en man i 30-årsåldern för olaga hot och vapenbrott. I förhör berättar han att han var full vid tillfället och fick då idén att åka iväg och skjuta med en så kallad tårgaspistol, som inte kan användas till att skjuta skarpa skott men ändå kräver tillstånd.

Varför mannen sköt mot bussen är oklart, men han säger att han inte visste vilka som satt i den.

– Jag har absolut inte menat att vara hotfull mot någon, det var en idiotisk fyllegrej, säger mannen som är svensk medborgare och har ett svenskklingande namn.

Han förnekar olaga hot men erkänner att han har haft ett vapen utan tillstånd.

Sara-Lena Bjälkö berättar i förhör att hon blev mycket skärrad av händelsen.

– Jag trodde att vår sista stund var kommen. Jag trodde att de skulle skjuta ihjäl oss. På söndagen fokuserade vi helt på bilen. När tävlingen var över så kom tankarna tillbaka om vad som kunde ha hänt, säger hon till polisen.

Läs även: Två män misstänkta för våldtäkt i Åre

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag