Man sköts i båda benen och lämnades att dö – utlänning åtalas

Foto: Flickr
  • Måndag 7 maj 2018 2018-05-07
E-post 284

UPPSALA Två män med utländsk bakgrund åtalas nu i Uppsala tingsrätt för att ha fört bort en man, skjutit honom flera gånger och sedan lämnat honom att dö.

De två männen är båda i 20-årsåldern. Den ena är medborgare i Grekland och den andra i Sverige men föddes i Pakistan. Tillsammans ska de ha fört bort en man i en bil den 27 november förra året.

Under bilfärden ska pakistaniern ha slagit målsäganden flera gånger. Han tog fram en pistol och berättade att han skulle skjuta den bortrövade mannen. Samtidigt satt greken vid ratten och körde bilen till ett skogsparti utanför Uppsala.

Väl framme beordrade pakistaniern mannen att lägga sig ner och sträcka ut tungan. Därefter sköt han mannen en gång i munnen och en gång i vardera lår. Den svårt skadade mannen lämnades sedan att dö utomhus i vinterkylan, oförmögen att ta sig därifrån.

Enligt åtalet fanns det en överhängande risk att han skulle dö där om han inte hade hittats och snabbt fått sjukhusvård. Därför åtalas nu de två männen för människorov och försök till mord. Båda förnekar brott.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och ladda ner hela åtalet!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag