Man ströp ihjäl kattunge och misshandlade kvinna

Genrebild. Foto. Pixabay
  • Torsdag 26 nov 2020 2020-11-26
E-post

SYDNÄRKE En man har dömts för att ha misshandlat och hotat en kvinna och strypt en kattunge till döds. Straffet – tio månaders fängelse, rapporterar Sydnärkenytt.

Det var den 20 augusti som en kvinna larmade socialtjänsten om att mannen hon hade ett förhållande med hade misshandlat och hotat henne. Polis och ambulans kallades ut och kvinnan fördes till sjukhus med bland annat blåmärken och frakturer på revbenen.

Förutom att misshandla kvinnan hade mannen även strypt ihjäl en kattunge framför henne och hotat med att hon skulle gå samma öde till mötes.

Den 44-årige mannen nekar till misshandel och olaga hot. Däremot medger han att han brutit mot djurskyddslagen, då han haft två katter trots förbud att ha djur. Att han ströp en katt kallar han en olyckshändelse.

Mannen döms för misshandel, olaga hot, djurplågeri och brott mot djurskyddslagen. Straffet blir tio månaders fängelse och han ska dessutom betala 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Enligt principen om tvåtredjedelsfrigivning lär han vara på fri fot igen om ett drygt halvår.

Sverigedemokraterna har uppmärksammat domen på sin Facebooksida, och riksdagsledamoten Yasmine Eriksson kommenterar:

”Sådana här fall visar tydligt att det synnerligen behövs skärpta straff både när det kommer till våld i nära relationer och grovt djurplågeri.”

Läs även: Nämndeman åtalad för bidragsbrott – skyller på okunskap om lagen

Läs även: Man räddar valp ur käftarna på alligator – utan att tappa cigarren

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag