Man tog fram skarpladdat jaktgevär – Blev skjuten av polis

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 4 sep 2017 2017-09-04
E-post 13

JÖNKÖPING Under natten till måndagen stoppade polisen ett fordon på E4:an. Under fordonskontrollen drar föraren fram ett skarpladdat jaktgevär och den pressade situationen tvingar polisen till att skjuta honom.

Det var under natten till måndagen som polisen skottskadade en man som drog fram ett jaktgevär under en fordonskontroll. Anhöriga till den nu skottskadade mannen kontaktade polisen under måndagen och varnade för att han mår psykiskt dåligt och att de är oroliga för hans liv och hälsa, det uppger Dagens Nyheter.

Klockan 2 på natten lyckades polisen i Jönköping hitta mannen i ett fordon färdandes längs E4:an. Enligt polisen gick själva fordonstoppet lugnt till.

– Det var precis som det brukar när vi stoppar fordon. Mannen stannade på vår uppmaning. Det var först i efter stoppet som en nödvärdsituation uppstod och en polis tvingades öppna verksanseld, säger Fredrik Lindfors, chef för lokalpolisområde Södra Vätterbyggden, till Dagens Nyheter.

Fredrik Lindfors vet inte hur många skott som avlossades och läget för den skottskadade mannen är fortfarande oklart.

Enligt polisen var det när en av polismännen var på väg att samtala med föraren som mannen tog fram skjutvapnet. Situationen upplevdes som mycket hotfull. En av polismännen drog sitt tjänstevapen och sköt mot föraren som träffades.

Vapnet som mannen hade var ett skarpladdat jaktgevär vars funktionsduglighet nu undersöks av Nationellt forensiskt centrum i Linköping.

Den skottskadade mannen är misstänkt för hot mot tjänsteman och rattfylleri. Polisen har även inlett en internutredning gällande polisens hantering av situationen.

– En ren rutinåtgärd. Som det ser ut nu finns det ingenting som gör att vi ifrågasätter polismannens agerande, säger Fredrik Lindfors, till Dagens Nyheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag