Marcus Birro sparkas från Expressen efter radiointervju

Marcus Birro. Foto: Wikipedia.
  • Måndag 24 nov 2014 2014-11-24
E-post 1028

STOCKHOLM Krönikören Marcus Birro blev sent igårkväll uppsagd från tidningen Expressen för sitt deltagande i ett nätradioprogram där även Ingrid Carlqvist medverkade. – Jag får alltså på stående fot och med omedelbar verkan sparken för att jag kritiserat tidningen för att inte ha hört av sig till mig efter det att jag blivit mordhotad, skriver Birro sent på söndagskvällen.

Det började med en tweet om islam som uppfattades av andra twitteranvändare som elak. Efter en lång diskussion på twitter fick Marcus Birro motta mordhot och han förklarade i samband med detta att han tänkte lämna landet.

Storyn blev en snackis i flera medier och nyligen valde Birro att medverka i ett radioprogram på Youtube, som även gästades av Ingrid Carlqvist. Detta väckte än mer reaktioner i sociala medier där kritiker påtalade det olämpliga i att prata med ”fel människor”. Sent på söndagskvällen ringer en chef på tidningen Expressen till Marcus Birro och meddelar att han nu blir av med sitt jobb.

– Jag får alltså på stående fot och med omedelbar verkan sparken för att jag kritiserat tidningen för att inte ha hört av sig till mig efter det att jag blivit mordhotad, resonerar Birro på sin blogg hos Världen Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag