Margot Wallström: Sverige bör ta emot människor från Niger

Margot Wallström. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 10 jul 2018 2018-07-10
E-post 3814

SVERIGE För att underlätta för Nigers regering anser Margot Wallström (S) att Sverige bör ta emot flyktingar som flytt från Libyen till Niger. 

Utrikesminister Margot Wallström (S) anser att Sverige bör ta emot så kallade kvotflyktingar från landet Niger. Landet, som ligger i västafrika, har tagit emot flyktingar från grannlandet Libyen och nu anser Wallström att Sverige bör axla ett större ansvar i situationen, uppger Sveriges Radio.

Sedan Muammar Gaddafi störtades av en Nato-ledd koalition har Libyen varit ett land präglat av misär och krigföring. Flera medier har rapporterat om att slavauktioner pågår i landet och FN:s flyktingorgan UNHCR började under 2017 evakuera flyktingar därifrån.

Grannlandet Niger tog emot människor då i utbyte mot att de sedan skulle till Europa. Nu vill Margot Wallström att Sverige ska kliva in och ta folk från Niger ända till Sverige.

– Ja, det är Sverige. Ett antal personer från Migrationsverket har precis återvänt till Sverige efter att ha varit i Niger för att hjälpa till och ta ut ett antal som vi kan ta emot i Sverige, säger Margot Wallström, till Sveriges Radio.

Under måndagen den 9 juli anordnades en feministisk stödaktion för Margot Wallström av S-kvinnor. Aktionen ägde rum på Sveavägen 68 och där skulle S-kvinnor bedriva ”digitalt systerskap” där de skrev positiva kommentarer om Wallström på internet.

LÄS ÄVEN: S-kvinnor ordnar feministisk aktion – ska skriva positiva kommentarer om Margot Wallström

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag