Markoolio stoppar hatlåt om Busch: ”Jag var själv en mobbare”

Bild: Daniel Åhs Karlsson/CC BY 3.0
  • Tisdag 13 sep 2022 2022-09-13
E-post 279

”Lurat Esbjörn o tagit massa knark”, ”Jesus kristus du är efterbliven”. Det är två citat från den låttext om KD:s partiledare Ebba Busch som artisten Markoolio, eller Marko Leshtosalo, stoppat från att sändas på tv.

Det handlar om en parodi på Markoolios gamla hitlåt ”Millenium 2” från 1999 framförd av av podd-duon Edvin Törnblom och Johanna Nordström med låttexten utbytt till att handla om Ebba Busch.

En version av texten har podduon redan framfört på sin liveförställning ”Ursäkta” på Avicii arena, men de ska även ha skickat ett förslag till grövre version till Markoolio.

Läs även: Busch portad från Elle-galan

”Handlar inget om politik. Allt handlar om att vår låt som gjordes för att få folk att dra på smilbanden användes nu mot en person i form av personangrepp och vuxenmobbning. Dom får tycka vad dom vill om andra människor och framföra det i deras show men inte genom våran låt.” skriver Markoolio till Expressen.

”Skulle vi ansett att texten varit rolig och skriven med finess så skulle vi inte reagerat som vi gjort” skriver Markoolio och tillägger att han inte tolererar övertramp genom sin musik.

”Jag var själv en mobbare i yngre ålder vilket jag skäms oerhört mycket över och försöker i dag vara en bättre människa. Och därför reagerar jag” skriver Markoolio.

Låttext till Ebba Busch-låt, grövre version

Du har vloggat event o pussat på marko

Lurat Esbjörn o tagit massa knark o

du är folkvald och ska va trygg

Men de enda du har är att du är snygg”

”Du vill skjuta skarpt men inga foster

Till hur många barn är du moster

Du älskar bögar men

Vad säger bibeln?

Jesus kristus du är efterbliven

Du är kristi brud o vi är horor

sprid inte dina åsikter i våra skolor

Nu är vi hårda och brutala

Hoppas vi ses på nästa elle galan

Låttext till Ebba Busch-låt, mildare version

Åh Ebba Busch Thor, du är så på. Mitt i ett jävla bra valår. Åh, Ebba Busch Thor, led oss var du än går. Åh Ebba Busch Thor, du är så på, fast kritiken är så hård. Åh Ebba Busch Thor, du klarar allt ändå.

Vem gick just in här? Vem kan det va? Jo det är ju den snyggaste tjejen i Rosenbad. Kostymen är knäppt, och allt är klart för fest, men ingen inbjudan kom, får vara Margaux plus ett.

Jag har byggt och hamrat på en politik, som ska skjuta alla skarpt utom ofödda liv. Låt alla bögar komma till himlen, men givetvis förtur till kärnfamiljen.

Åh Ebba Busch Thor, du är så på. Du med ditt vackra blonda hår. Åh Ebba Busch Thor, din fucking bögikon. Äldrevård ska upp såklart men gubbar ska ut ur mitt husförtal

Åh, Ebba Busch Thor, du är så blå. Farlig för Sverige nu som då. Ebba Busch Thor, dags att avgå. Åh, Ebba Busch Thor, statuskåt, du blir säkert glad av denna låt. Ebba Busch Thor, tack varsågod, förlåt.

Evelina Minberger, pressansvarig för liveshowen ”Ursäkta”, skriver till Expressen att låten fortsatt kommer framföras under själva live-showen, men klippas bort i den tv-sända versionen efter Markoolios nej.

Läs även: Dissades av Busch – då svarar Schyffert med fascistanklagelser

Läs även: Aschbergs nya attack på Busch: ”Som att tillrättavisa ett barn”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag