Maskerat gäng misshandlade bussresenär – Sen kastades sten på bussen

Bilden är ett montage. Foto: Google Maps / Nyheter Idag
  • Söndag 20 nov 2016 2016-11-20
E-post 755

GÖTEBORG Först misshandlas en person på en buss i kollektivtrafiken. När det maskerade gänget kliver av börjar de skära i ett däck på bussen. Och som om inte det vore nog kastar de sedan stenar och skadar framrutan så pass att chauffören troligen fått splitter i ansiktet. Men polisen har inte lyckats gripa någon.

Klockan 21.20 får polisen larm om skadegörelse på en buss i Gårdstensliden, nära förorten Angered i Göteborg. Ett maskerat gäng om 8-9 personer i åldern 18-20 år har misshandlat en resenär på bussen med sparkar. När de kliver av bussen skär de i ett däck. Nyheter Idag har talat med Stefan Gustafsson, polisens presstalesman för region väst.

– Om de lyckades förstöra däcket vet jag inte, säger han.

Kastade sten från en gångbro

Samma gäng med maskerade personer har sedan tagit sig upp på en gångbro. Därifrån har de kastat stenar på passerande fordon men även på bussen som de nyligen själva färdats i. Bussen blir träffad av stenkastning på framrutan, men stenen går inte igenom, skriver polisen på sin hemsida. Men rutan ska i vart fall blivit skadad och chauffören har troligen fått splitter i ansiktet till följd av att rutan träffades.

– Chauffören får tydligen splitter i ansiktet, säger Gustafsson till Nyheter Idag.

Gustafsson har inga uppgifter om det ska ha funnits övervakningskameror på bussen. Ingen har gripits för det som hänt. Anmälan om misshandel och skadegörelse är upprättad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag