Kritik mot regeringen för oförmågan att hantera asylkaoset

Ylva Johansson och Åsa Regnér. Foto: Regeringen
  • Torsdag 5 Nov 2015 2015-11-05
E-post 19

INRIKES Den rödgröna regeringen har under dagen idag fått utstå kritik från flera håll för sin oförmåga att hantera asylkaoset i Sverige. ”Regeringen måste lägga på ett kol”, skriver bland annat socialdemokratiska Aftonbladets koluminst Lena Mellin.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och hennes regeringskollega barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér kallade vid lunchtid idag till presskonferens för att prata om hur regeringen ska hantera asylkaoset. Under dagen kommenterades asylkaoset även av justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Budskapet från regeringen idag var att Sverige inte längre kommer kunna garantera de migranter som tar sig hit tak över huvudet, att det fortsatt kommer många asylsökande till Sverige och att Sverige nu vädjar om hjälp från resten av EU.

Svenska folket fick även veta att regeringen kommer tillsätta en utredning för att försöka ta reda på hur mottagandet av migranterna ska fungera framöver. Men den utredningen ska inte vara klar förrän 31 oktober 2017, alltså om två år.

För det får nu regeringen kritik från flera håll, även från vänster. Aftonbladets Lena Mellin skriver i en kolumn att det inte duger ”att berätta att man gjort det man sagt att man ska göra.
Och tillsätta en utredning som ska vara klar om två år.” Hon ifrågasätter även de rödgrönas förmåga att hantera asylkaoset.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag