Massiv kritik mot regeringen för tystnaden om knivdådet på IKEA

Statsmininster Stefan Löfven möter svidande kritik för sin tystnad. Foto: Faksimil Twitter / Nyheter Idag
  • Torsdag 13 aug 2015 2015-08-13
E-post 3679

STOCKHOLM Två personer är misstänkta, varav en är häktad, för det blodiga knivdådet på ett Ikea-varuhus i Västerås som krävt två människors liv. Händelsen har kommit att dominera nyhetsflödet i Sverige men trots det är det tyst från regeringen. Nu väcks massiv kritik i sociala medier för tystnaden.

I flera dagar har den blodiga knivattacken på ett Ikea-varuhus i Västerås, som krävde livet på en mamma och henne son, kommit att dominera nyhetsflödet och samtalen i sociala medier. Men trots att händelsen kommit att omtalas i flera dagar i Sverige, samt omtalats internationellt i flera stora medier, har regeringen varit tyst.

Nu väcks massiv kritik mot vad människor upplever är ett passivt agerande från regeringen. I sociala medier har en rad personer valt att lufta sin kritik och många jämför dådet och dess efterspel med andra uppmärksammade händelser, till exempel moskébranden i Eskilstuna som fördömdes direkt. Det kom senare att visa sig att den branden med all sannolikhet var en olyckshändelse.

”Var är regeringen? Våldsdådet på IKEA, med all efterföljande oro och ilska, hanteras på samma sätt som tsunamin”, skriver en upprörd användare i sociala medier.

Den enda politiker som hittills har uttalat sig med anledning av knivdådet i Västerås är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

– Vi får aldrig vänja oss vid den här sortens fasansfulla dåd. Just nu går mina tankar till den familj som drabbats hårdast av alla. Jag vill inte spekulera kring vad som har hänt utan hoppas att polisen gör allt de kan för att reda ut brottet, och att de som sedan döms får kännbara straff, sade han enligt partiorganet SD-Kuriren.

Nyheter Idag har samlat några av reaktionerna på Twitter nedan med anledning av regeringens tystnad om IKEA-dådet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag