Massiva reaktioner på tragedin i Trollhättan: ”En händelse som berör oss alla”

Hela Sverige uttrycker bestörtning över det som hänt i Trollhättan. Bilden är ett montage.
  • Torsdag 22 okt 2015 2015-10-22
E-post 7

TROLLHÄTTAN Nyheten om ett vansinnesdåd på en skola i Trollhättan har väckt starka känslor i Sverige. I skrivande stund har två personer avlidit till följd av att en person i någon sorts utklädnad attackerat lärare och elever med svärd och knivar, enligt flera medier. ”Så fruktansvärt! Dådet i Trollhättan skrämmer. Tänker på eleverna, lärarna och de anhöriga”, skriver arbetsmarknadsminister Ylva Johansson på Twitter.

Torsdagen blev en svart dag för Sverige. Under förmiddagen kom de första rapporterna om att ett våldsdåd inträffat på en skola i Trollhättan i västra Sverige och ganska snart stod det klar att en lärare avlidit till följd av skador i samband med attacken. Senare kom information om att ytterligare en person har avlidit. I skrivande stund har alltså två personer hittills dött på grund av vansinnesdådet.

– Den information jag har är att det nu är två personer avlidna, sade NU-sjukvårdens presstalesman Jörgen Andersson till Nyheter Idag.

Ett vittne till dådet som SVT har talat med berättar att gärningsmannen var klädd i något som liknar en Star Wars-mask. Samtidigt sprids en bild som uppges vara tagen på gärningsmannen innan attacken inträffade och den styrker bilden av någon som är utklädd.

Massiva reaktioner i sociala medier

Under dagen har människor i hela Sverige uttryckt bestörtning över det som hänt. Statsminister Stefan Löfven uppges vara på väg till Trollhättan och på Twitter rasar reaktionerna.

”Så fruktansvärt! Dådet i Trollhättan skrämmer. Tänker på eleverna, lärarna och de anhöriga”, skriver arbetsmarknadsminister Ylva Johansson på Twitter.

Nedan har vi samlat ett antal reaktioner från Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag