Massmördarens pappa: ”Glad att han inte är bög”

Misstänkta massmördaren Andersson Lee Aldrich efter gripandet. Bild: Colorado Springs Police
  • Torsdag 24 nov 2022 2022-11-24
E-post 37

När Aaron Brink, 48, blev upplyst av en journalist om att hans son Anderson Lee Aldrich var inblandad i ett skottdrama på en gaybar i Colorado blev han först orolig. Men när det framkom att sonen var massmördaren pustade han ut. 

– Jag vet inte vad han anklagas för. Jag får inga svar från advokaterna, men de säger att det handlar om en gaybar. Jag vet inte vad i helsike han gjorde på en gaybar, säger Brink till CBS 8 San Diego.

När reportern berättar att sonen misstänks för att ha mördat fem personer på klubben blir Brink lättad.

– Jaha, han anklagas för det. Jag är glad att han inte är bög, det kan jag säga, svarar Brink.

Läs även: Veteran och transvestit gav massmördare storstryk

Brink är en före detta MMA-fighter, porrstjärna (under namnet ”Dick Delaware”) och drogmissbrukare som funnit religionen på äldre dagar.

– Jag är mormon. Jag är en konservativ republikan och vi bögar inte, säger Brink till kanalen.

Men samtidigt som Brink menar att folk ”borde stå upp mot homosexualitet” tillägger han att det är fel att mörda även homosexuella.

– Det finns ingen ursäkt för att döda folk. Det är inte svaret. De här människornas liv var värdefulla. De var antagligen goda människor, säger Brink som tillägger att han är ”ledsen för att jag svikit min son”.

Brink skilde sig från Aldrichs mamma när han var liten, och har haft väldigt lite kontakt med sin son under hans uppväxt. Enligt Brink så ringde Aldrichs mamma år 2016 och påstod att sonen tagit livet av sig.

– Jag trodde han var död. Jag sörjde förlusten, säger Brink.

Men i själva verket hade sonen bara bytt namn från Nicholas Brink till Anderson Aldrich. Anledningen ska ha varit att sonen skämdes över pappans karriär i porrbranschen, och för att han medverkade i en dokumentär om narkotikamissbrukare.

Men för sex månader sedan ringde sonen upp sin far, och trots att samtalet slutade med ett gräl säger Brink att han fortfarande älskar sin son.

– Jag älskar min son, oavsett vad, säger Brink.

Aldrichs massmord på Club Q i Colorado avbröts av en krigsveteran och en transvestit som gav honom stryk och höll fast honom tills polisen kom till platsen.

Spår av omgången syns på de polisfoton av en blåslagen Aldrich som släppts. Domstolspapper visar att Aldrich identifierar sig som ”icke-binär” och föredrar ”they/them” som pronomen, vilket är USA:s version av svenska ”hen”.

Läs även: Hjälte avbröt gay-massaker – slog ned massmördare med hans egen pistol

Läs även: Chef sköt anställda – sju döda i Walmart-massaker

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag