Mattssons påhopp på Jimmie Åkesson: ”SS-soldater”, ”nynazism” och ”naziunformer”

Thomas Matsson och Jimmie Åkesson. Foto: Holger Motzkau/Nyheter Idag
  • Fredag 1 jan 2016 2016-01-01
E-post

INRIKES Expressens chefredaktör Thomas Matsson går på sin blogg till attack mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och kopplar samman honom med ”SS-soldater”, ”nynazism” och ”naziuniformer”.

I blogginlägget, som publicerades igår på nyårsafton, beklagar sig den 44-årige redaktören över att så pass många svenskar överväger att rösta på SD i nästa val.

”Ett parti bildat av SS-soldater, sprunget ur nynazism och Bevara Sverige Svenskt-rörelsen, skinnskallar och stöveltrampare som bar naziunformer när Jimmie Åkesson blev medlem”, skriver han bland annat i blogginlägget.

Han fortsätter sitt inlägg med att ta upp Sveriges Radios avslöjande från 2009 då Åkesson, tillsammans med flera andra partiföreträdare, sjöng en studentvisa om mordet på Olof Palme under en Finlandsresa. Låten hade sex år tidigare spelats in på skiva av flera finska näringslivstoppar, däribland Nokiadirektörerna Kalle Isokallio och Lauri Kivinen. Något Expressen rapporterade om 2003, men undvek att nämna när drevet gick mot SD 2009.

Han anklagar även ”sverigevänner” för att ligga bakom de bränder som härjat asylboenden runt om i Sverige under 2015.

”Humanism och hat”

I sitt blogginlägg skriver Mattsson om att Sverige slits isär i två delar. Ett som företräder humanism, och ett som företräder hat, och han anser sig själ företräda den goda sidan.

Mattsson passar även på att ge en känga till de konkurrenter och bloggar som han anklagar för att vara ”hatsajter” och försvarar samtidigt sitt beslut att publicera bilden på den döde kurdiske pojken Alan Kurdi.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag