MED: Utred de kriminella klanernas politiska inflytande

Bild: Privat
  • Lördag 12 sep 2020 2020-09-12
E-post

”Är svenska partier infiltrerade av dessa kriminella nätverk baserade på etniska- och religiösa klaner? Har Sveriges sedan flera hundra år fungerande samhälle utmanats av dessa? För många är dessa häpnadsväckande påståendena något som landat utan förvarning”, skriver Leif Svensson och Edward Nordén, Medborgerlig Samling, som påpekar att samma politiker som satt oss i situationen inte är lämpliga att lösa den.

När vice rikspolischef Mats Löfving intervjuades i Ekots Lördagsintervju briserar denna politiska bomb i form av påståendet att ett 40-tal kriminella nätverk etablerat sig i Sverige utifrån släkt och klan. Det är väl känt för de som inte aktivt vägrat att intressera sig för ämnet.

Många kom till Sverige redan på 1980-talet och har etablerat en intern social kultur som framhäver den egna gruppens värde och värderingar samtidigt som man förkastar det nya landets värde och värderingar.

Man är inte en del av Sverige och deltar inte i samhällsbygget. Man parasiterar på det. Man utnyttjar det samförstånd, den tillit och det hårda arbetet som byggt upp landet till en behaglig och fungerande plats att leva på.

Där vi andra ser en frihet under ansvar ser kriminella klaner – likt övrig organiserad brottslighet – en svaghet att utnyttja. Vårt system är inte byggt för att hantera denna typen av kriminalitet och dessa synsätt.

Vårt ängsliga politiska klimat har bidragit till att vägra titta på den typ av problem som uppstår utifrån en väldigt hög migrationsnivå. Därför blir så många politiker, journalister och väljare chockade över ett problem som existerat i mer än 30 år.

Vi andra suckar, stönar och mumlar svordomar över att samhällshotande fenomen inte kan hanteras förrän det har gått så långt att inte ens den mest inbilske kan bortförklara det.

Nu ska samma politiker som vägrat verkligheten ”ta i med hårdhandskarna” mot ett slags kriminalitet som man tillåtit under decennier. Det kommer naturligtvis inte att lyckas. Både höger, vänster och mitten har misslyckats så kapitalt att normala partier hade bytt ut ansvariga. Det gör de inte.

Återstår att väljarna tar tag i sin makt att byta ut partierna till de som vill förändra den väg som Sverige är på väg mot. Röstar ni in Medborgerlig Samling i riksdagen så kommer vi att agera. Vi kommer aldrig att acceptera det som övriga partier gjort.

Det finns ytterligare en politisk bomb till i vice rikspolischefs Mats Löfvings intervju. Påståendet att dessa kriminella nätverk och klaner engagerat sig politiskt. Trots nästan 9 miljarder så klarar Public Service inte av att ställa en följdfråga om detta.

Vi har alltså lojala medlemmar till kriminella klaner som är aktiva på olika nivåer i riksdagens partier och påverkar. Om man inte inser vilket samhällshot detta innebär så är vi illa ute. Vilka partier är det och var är det?

Vi förutsätter att detta utreds och kommer till allmänhetens kännedom långt innan valet. Vi förutsätter också att man med mycket stort allvar inser att vi saknar förutsättningar för att hantera klanröstning och påverkan på demokratin.

När våra politiska partier har varit ”naiva” igen och antingen inte förstått problemet eller köpt deras röster genom att låta sig infiltreras. Vilka partier pratar vi om? Det är lätt att räkna ut.

Titta på vilka områden dessa klaner finns och titta hur valresultaten ser ut. Ändå ska vi låtsas som att detta är ett normalt. Det här behöver motverkas omgående, men knappast av de politiska partier som försatt oss i den här situationen.

Var en del att reformera Sverige till att åter bli ett tryggt och väl fungerande land och engagera dig. Majoriteten av både svenskar och invandrare är laglydiga, fungerande och hederliga människor. Vi är majoriteten. Det är vi i majoriteten som behöver sluta låta oss hunsas av den minoritet av kriminella som förpestar samhället – från landsbygd till förort.

Det är också vi i majoriteten av laglydiga medborgare som väljer väg i Sverige. Bryt passiviteten och rösta fram oss som vill förändra istället för de som skulle kunna – men varken vill eller kan.

Om debattörerna

Leif Svensson, partistyrelseledamot Medborgerlig Samling
Edward Nordén, partistyrelseledamot Medborgerlig Samling

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag