Medieprofiler rasar över att Åkesson gästar Skavlan

Jimmie Åkessons medverkan i programmet Skavlan väcker reaktioner. Foto: svtplay.se
  • Tisdag 24 mar 2015 2015-03-24
E-post 3677

STOCKHOLM Nyheten om att Jimmie Åkesson är gäst i Skavlan på fredag väcker ilska och irritation hos journalister, mediemänniskor och andra som kallar sig ”politiskt korrekta”. Samtidigt låter det tvärtom hos människor med annan bakgrund än media. Vi har samlat några av reaktionerna på Twitter.

SVT Aktuellt kunde igår avslöja att Sverigedemokraternas sjukskrivne partiledare Jimmie Åkesson nu väntas göra comeback, detta efter att ha visat bilder ur programmet Skavlan som sänds på fredag. Nyheten har skapat stor uppmärksamhet och en presskonferens är även inplanerad sent på fredagkvällen.

Människor som arbetar inom media och speciellt journalister är nu arga över att Jimmie Åkesson är med i fredagens sändning med Skavlan i SVT. En av de som reagerar på twitter, Mattias Hagberg, presenterar sig själv som journalist på sin Twitter-beskrivning. Han menar att SVT ska ställa sig i opposition mot Åkesson och hans parti istället för att behandla honom på samma sätt som exempelvis Stefan Löfven som tidigare varit med i programmet.

En annan som reagerar negativt på att partiledaren för Sveriges tredje största parti nu får utrymme i Skavlan presenterar sig själv som ”Pk-kärring”. Givetvis har hon rakskuren lugg på sin presentationsbild och på Twitter anger hon att hon är litteraturkritiker och krönikör.

Skrivbordsrevolutionären Niclas Jonasson är inte heller sen att påtala vad han känner inför att Åkesson nu ska vara med i Skavlan inför sin politiska comeback.

Här har vi en till som inte alls tycker om vad som komma skall på teve. Och du gissade rätt, på hennes presentation på Twitter stå det att hon är kommunikatör och layoutare.

Även en teaterproducent reagerar mot att Åkesson är med i SVT. Hon är producent på Göta Lejon och ja du gissade rätt även denna gång. Göta Lejon är en teater på Södermalm i Stockholm.

Såhär låter det från en kulturarbetare med hjärtat till vänster, enligt hennes egen beskrivning på Twitter.

Om vi får tro presentationen på Twitter är detta en programledare för Karlavagnen i P4. Skriver att hon ”Twittrar sakligt, opartiskt och i allmänhetens tjänst”.

Dåligt för tittarna tycker Kristina Lindquist men menar nog dåligt för henne själv. Mycket talar för att det blir tittarrekord på fredag och det tycker såklart inte en kulturkritiker om.

Men alla i Sverige är inte vänster, journalister eller mediemänniskor. Det finns även de som tillhör arbetarklassen och som bor utanför Södermalm i Stockholm. Där låter det märkbart annorlunda.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag