Mix Megapol kapades i Malmö – ersattes med jihadistmusik

Foto: Pressbild
  • Fredag 10 nov 2017 2017-11-10
E-post 333

MALMÖ Radiostationen Mix Megapols sändning i Malmö kapades idag på morgonen av någon som bytte ut sändningen mot jihadistmusik. 24 Malmö var först med att rapportera om händelsen.

Det var vid halv nio-tiden som Islamiska statens rekryteringslåt ”For the sake of Allah” plötsligt spelades i radion med strofer som ”We are men that love death just as you love your life”. Mix Megapol-lyssnaren Soffie hade precis lämnat barnen på skolan och var på väg till jobbet.

– Det var vardagliga hits och morgonshowen med Gry och Anders på radion. Men precis när nyheterna ska börja så knastrar det till lite och så hör man den här musiken, berättar hon för Aftonbladet.

Låten fortsatte att spelas om och om igen i en halvtimme innan den avbröts.

Jakob Gravestam, informationschef på Bauer Media som äger Mix Megapol, säger att det är någon som gått in med en piratsändare och stört ut Mix Megapols frekvens. Han säger också att det är svårt att förhindra att det händer igen i framtiden.

Händelsen har polisanmälts och kommer även rapporteras in till Post- och telestyrelsen. Även Säkerhetspolisen håller sig informerad om händelsen.

– Jag känner inte till att vi inom närtid har hanterat något liknande, det gör jag inte, säger myndighetens presschef Karl Melin till Aftonbladet.

Här är låten som spelades i radion:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag