Mikael Odenberg kandiderar till posten som partiledare för M

Foto: Wikipedia
  • Måndag 28 aug 2017 2017-08-28
E-post 501

STOCKHOLM Mikael Odenberg offentliggör sin kandidatur till partiledarposten i Moderaterna. ”Det sägs att syntesen mellan liberalism och konservatism nu har nått vägs ände. Jag delar inte den uppfattningen”, skriver Odenberg på sin Facebook. 

Den före detta försvarsministern Mikael Odenberg (M) uppger på sin Facebook att han kandiderar till att bli partiledare för Moderaterna.

Jag ger inte det här beskedet därför att jag saknar överviktiga, vita män i 60-årsåldern i svensk politik”, skriver Odenberg och fortsätter. ” Inte heller för att jag är karriärsugen. Tvärtom, min karriär ligger i huvudsak bakom mig. Jag har inget som jag behöver bevisa och inget behov av att fylla på min CV med nya rader.”

Odenberg skriver att han tror att han har den tydlighet och det ledarskap som han anser att partiet behöver. Han anger sina sammanlagda 31 år som politiker som en positiv egenskap när det gäller att företräda Moderaterna. Odenberg tror fortfarande att det är möjligt för Moderaterna att fortsätta att förena liberalism och konservatism.

”Det sägs att syntesen mellan liberalism och konservatism nu har nått vägs ände. Jag delar inte den uppfattningen”. 

Han lägger tonvikten på migrationsfrågan och EU-frågan. 

”Jag ser inte motsättningen mellan att bejaka öppenhet och förneka en naiv migrationspolitik. Det är självklart att vi måste få kontroll på migrationen och att vi behöver ha en reglerad invandring. Men Moderaternas övergripande politiska mål kan aldrig vara att bygga murar mot omvärlden. Jag ser inte motsättningen mellan att i sann kristlig medkänsla hjälpa människor i nöd och samtidigt sparka ut dem som begår brott eller inte är beredda att acceptera de grundläggande etiska och moraliska värderingar som det svenska samhället bygger på. När jag möter andra kulturer tar jag seden dit jag kommer. Den som vill stanna i Sverige, och i synnerhet bli medborgare här, måste göra detsamma.”

Han ser inte heller någon motsättning i att tro på den överstatliga Europeiska Unionen men ändå få gåshud av att sjunga Du gamla Du fria.

Han avslutar sitt inlägg med att betona att han inte företräder ett parti som ser Sveriges försvar som ett särintresse, snarare som en statlig kärnuppgift.

Odenberg är Aftonbladets ledarskribent Anders Lindbergs favoritkandidat till partiledarposten i Moderaterna.

LÄS ÄVEN: Mikael Odenberg bör ta över M – Om Anders Lindberg får välja

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag