Miljöpartiet anlitade sverigedemokrat för smutsig transport

Bild ur videon som Hanif Bali filmat. Foto: Faksimil / Youtube
  • Lördag 16 aug 2014 2014-08-16
E-post 0

VALET 2014 Igår kunde Nyheter Idag berätta att Miljöpartiets inhyrda lastbil för valstugetransport läckte olja i Solna. Nu kan vi berätta att lastbilens ägare kandiderade för Sverigedemokraterna 2010 och lastbilen är inte registrerad för yrkesmässig trafik. – Det känns som valrörelsehets kring det, säger Miljöpartiet.

Det var moderaten Hanif Bali som igår avslöjade att Miljöpartiet anlitat en sverigedemokrat för att frakta en valstuga med en gammal lastbil som läcker olja. När Nyheter Idag kontrollerar uppgifterna för lastbilen är den ej registrerad för yrkesmässig trafik. Med yrkesmässig trafik menas normalt att en åkare kör på uppdrag av någon annan.

– Bara den som har yrkestrafiktillstånd får bedriva yrkesmässig trafik. Transportstyrelsen är tillståndsmyndighet och prövar om du är lämplig att få ett trafiktillstånd och driva trafikföretag, står att läsa på Transportstyrelsens hemsida.

Miljöpartiet – ”Det är ett tråkigt sätt att göra nyheter”

Miljöpartisten Olof B Nystrand lät under gårdagen lämna ett pressmeddelande med anledning av Hanif Balis avslöjande, där de lovar att klimatkompensera med råge för oljedropparna som träffat Solnas mark. Nyheter Idag har ringt upp Veronica Eriksson, pressekreterare för Olof B Nystrand.

Vad betalade ni för lastbilen?

– Det känns som en ickefråga. Vi har bett om en schysst bil och sen kommer det en jättedålig bil. Vi har haft en dialog med företaget, det är jättejobbigt, vi vill ju inte ha det på det sättet. Det känns som en valrörelsehets kring det. Det är ett tråkigt sätt att göra nyheter.

Var ni medvetna om att den inte är registrerad för yrkesmässig trafik?

– Vi har ju fått reda på en del idag men vi hade ingen aning om det innan den kom. Vi fick absolut inte det vi ville ha, det syntes direkt att det inte var en bra bil. Vi hade beställt en valstuga och bett om en schysst bil och det är uppenbart att vi har olika idéer om vad som är en schysst bil.

Kände ni till företaget tidigare?

– Vi har köpt en valstuga tidigare men känner inte till företaget som sålde valstugan. Det var de som transporterade den. Vi är så klart jätteupprörda över det här.

Nyheter Idag har försökt nå företagaren som 2010 kandiderade för Sverigedemokraterna i Falun, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag