Miljöpartiet varnar för att minska invandringen: ”Stå upp för öppenhet”

Enligt Miljöpartiet och Rasmus Ling är inte lösningen att stänga gränserna. Foto: Faksimil Dagens Samhälle / Pressbild riksdagen.se
  • Fredag 6 nov 2015 2015-11-06
E-post

SVERIGE Under fredagen har Miljöpartiet gjort olika utspel om att fortsatt stå upp för öppenhet vad gäller migration. Istället för stängda gränser menar partiföreträdare att fler borde hjälpa till. ”Det är viktigare än någonsin att omvärlden tar sitt ansvar och försvarar de mänskliga rättigheterna”, skriver Rasmus Ling (MP) i en debattartikel hos Dagens Samhälle.

De senaste veckorna har frågan om migration totalt kommit att dominera medieflödet, inte minst efter att Sverige nu slår alla rekord i antalet människor som söker sig hit. Under gårdagen meddelade migrationsminister Morgan Johansson att boendeplatser för asylsökare i princip tagit slut och han vill skicka en signal – kom inte hit.

Men den linjen möter mothugg inom Johanssons egen regering. Under fredagen publicerar Dagens Samhälle en debattartikel från Miljöpartiets riksdagsledamot Rasmus Ling och han varnar för att minska invandringen till Sverige.

”En eventuell kommande förhandling om flyktingpolitiken ska inte syfta till att få färre människor att söka sig till Sverige, utan handla om hur vi kan förbättra etableringen för dem som kommer hit”, skriver han i debattartikeln.

Under dagen har även Magda Rasmusson i Miljöpartiet adresserat flyktingfrågan. Till SVT Nyheter säger hon att människor inte bara ska öppna sina hjärtan utan även sina hem för flyktingar och hon föreslår att staten exempelvis ska kunna gå in och stötta ekonomiskt till de som upplåter sina hem till migranter.

– Man kanske kan få ungefär 2.000 kronor i månaden för att inhysa en person hemma hos sig, säger hon.

Samma öppenhet understryker även Rasmus Ling och han adresserar att det inte bara är Miljöpartiets väljare som fortsatt vill se den linjen.

”Centerpartiet, Folkpartiet och Socialdemokraterna har företrädare och medlemmar som förväntar sig att vi tillsammans står upp för öppenhet, liksom det fortfarande finns företrädare i Moderaterna och Kristdemokraterna som vill detta. Vi behöver samarbeta”, avslutar Ling sin debattartikel i Dagens Samhälle.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag