Minderårig afghan och libanes häktade för barnvåldtäkt

Foto: Flickr
  • Tisdag 26 jun 2018 2018-06-26
E-post 303

NORRBOTTEN Två utländska unga män, en 16-åring och en 17-åring, har häktats för flera våldtäkter mot ett barn som ska ha ägt rum i Boden i Norrbotten.

Häktningsförhandlingarna hölls på måndagen och killarna har nu häktats på sannolika skäl för våldtäkter som begicks i slutet av maj, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Den ene kommer från Libanon och misstänks för att ha våldtagit barnet vid fyra tillfällen på olika platser i Boden. Han misstänks också för övergrepp i rättssak. Den andre är afghan och misstänks för våldtäkt mot barn vid två tillfällen.

Norrländska Socialdemokraten skriver att killarna inte har begått våldtäkterna tillsammans och inte heller i samförstånd, men åklagarna menar att fallen ändå hör ihop och ska utredas tillsammans. Enligt åklagare Anna Väppling har brotten begåtts mot en och samma person.

– Det är sex olika gärningar begångna under två dagar på olika platser i Boden, säger jouråklagare Anna Väppling till SVT.

Läs även: Uppgifter: Pojkar utsattes för våldtäktsförsök av andra pojkar på lågstadieskola

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag