Minderårigt mordkommando slogs halvt ihjäl – misstänkt gripen i Turkiet enligt uppgift

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 29 dec 2023 2023-12-29
E-post 0

En 23-årig man som häktades i september i sin frånvaro som misstänkt för mordförsök och människorov har gripits av turkisk polis och väntas utlämnas till Sverige på fredagen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Det var i juli i år som två minderåriga pojkar reste till Sundsvall på uppdrag av nätverket Foxtrot i avsikt att mörda en 20-åring från Dalennätverket.

Men mordplanerna avslöjades, och pojkarna kidnappades och fördes till ett skogsområde utanför staden där de misshandlades grovt med tillhyggen.

De hittades på en trappa till ett bostadshus dit de sökt sig för att få hjälp. Båda pojkar överlevde misshandeln, men vårdades för allvarliga skador. En av dem hölls nedsövd i nästan två dygn på sjukhuset.

– De blev väldigt allvarligt skadade, men det är stabilt för dem nu, sade åklagare Jens Göransson till Aftonbladet i juli. 

Delar av misshandeln filmades och spreds på sociala medier som en del i kriget mot Foxtrot. ”Den sammantagna upplevelsen är att videon syftar till att håna och förminska Foxtrot genom att visa upp att en av deras utförare misslyckats med sitt uppdrag”, står att läsa i utredningen.

Bara dagar efter misshandeln greps och häktades fem personer som misstänkta för dådet. I september häktades en 23-årig man i sin frånvaro som misstänkt för mordförsök och människorov, och nu har mannen gripits av turkisk polis enligt uppgift till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets uppgifter kommer mannen, som dömdes för narkotikabrott och brott mot knivlagen i somras, utlämnas till Sverige på fredagen.

Läs även: Uppgift: 17-årig bombman fick stryk av Bandidos

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag