Ministrar höll pressträff – anklagade SD för kopplingar till Ryssland

Faksimil Socialdemokraterna/Youtube
  • Fredag 2 sep 2022 2022-09-02
E-post

På fredag morgon höll regerande Socialdemokraterna en pressträff där försvarsminister Peter Hultqvist och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman anklagade Sverigedemokraterna för Rysslandskopplingar och påstod att partiet utgör ett säkerhetshot mot Sverige.

– En riksdagsledamot för SD, numera vilde, men som representerade partiet fram till 2020 som partiets försvarspolitiska talesperson, spred desinformation om Ryssland och kriget i Ukraina, sade Peter Hultqvist, som också lyfte att SD:s partiledare Jimmie Åkesson inte ville välja mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands diktator Vladimir Putin i en intervju innan invasionen av Ukraina.

– Det råder ingen tvekan om att Sverigedemokraternas kopplingar till Ryssland kan utgöra en säkerhetsrisk för Sverige, säger Anders Ygeman, som flera gånger refererar till en pågående granskning av SD i vänstertidningen ETC, där partiets ledning påstås dirigera ”trollarméer” på nätet, och till Aftonbladets uppgift om att SD ska ha firat Nazitysklands attack på Polen den 1 september.

Läs även: SD:s kanslichef sparkas – gav fejkad nazistskandal till Aftonbladet

Se hela pressträffen på Youtube:

Jimmie Åkesson kallar pressträffen för ”diktaturfasoner inför öppen ridå” i en serie inlägg på Twitter.

”S har alltså en pressträff för att ”informera” om oppositionen. Man tror knappt att det är sant. Partiet som gjort Sverige mer sårbart än någonsin, som formligen plågar befolkningen med skatter och hutlösa el- och bränslepriser, som avslöjats vara nedlusat av islamister, från ungdomsförbund upp till partistyrelse och ministernivå” skriver Åkesson.

”Istället för att ta ansvar för de egna misslyckandena och omfattande demokratiska bristerna så ska man nu alltså ’informera’ om det parti som varnat för utvecklingen hela tiden” fortsätter han.

Läs även: Ygeman och kompani – här är ministrarna som fick lämna i förtid

Läs även: Uppgifter: Erdoğan vill att Hultqvist får sparken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag