Missnöjet med Obama växer – Presidenten nu mindre populär än Frank Underwood

Kevin Spacey. Foto: Wikipedia
  • Måndag 23 mar 2015 2015-03-23
E-post 44

USA Obama är inte alltför poppis i USA. Enligt en ny undersökning hade de flesta amerikaner hellre sett Kevin Spaceys karaktär i House of Cards som president.

Enligt en färsk undersökning utförd av nyhetsbyrån Reuters och marknadsundersökningsföretaget Ipsos ger bara 46 procent av amerikanerna sitt stöd till president Barack Obama.

Man bad även deltagarna i undersökningen att ta ställning till flertalet påhittade nationsledare som bara existerat på teveskärmen. Obama ställdes mot både Dennis Haysberts David Palmer i 24 och Martin Sheens Jed Bartlet i The West Wing – och fick se sig besegrad av båda.

Att Obama inte är omtyckt av över hälften av de amerikanska väljarna är å andra sidan inte särskilt konstigt, då det amerikanska politiska systemet i mångt och mycket handlar om enbart två politiska block.

Amerikanerna föredrar Frank Underwood framför Barack Obama

Desto mer mystiskt kan då tyckas vara att den sittande presidenten även fick stryk på näsan av Kevin Spaceys presidentkaraktär i den hyllade serien House of Cards.

President Frank Underwood är i Washington D.C för att spela spelet och har bland annat mördat en amerikansk kongressman, ändå tyckte 57 procent av deltagarna i Reuters och Ipsos undersökning att han skulle ha varit en bra president även i det verklige livet.

President Obama själv har sedan tidigare själv stämt in i hyllningen av Frank Underwood.

– Den här killen får mycket gjort, förklarade Obama under ett möte med Netflix VD, Reed Hastings, i december 2013.

Den demokratiske presidenten kan dock skatta sig lycklig över att han trots allt inte blev sämst i klassen. Hans ryske kollega Vladimir Putin gillades nämligen bara av 24 procent av de tillfrågade amerikanerna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag